Telefon: 0728 256 085 Oferta pret tigla metalica Bilka
tigla metalica King Klauss Ploiesti

Accesorii - Piese finisaj

Piesele de finisaj pentru acoperisuri sunt concepute functional si estetic. Astfel, un sistem de invelitori din tigla metalica mai contine si piese de finisaj si accesorii precum: coame, dolii, pazii, frontoane, diferite elemente de imbinare, toate acestea fiind realizate din acelasi material ca si tigla metalica. Etanseizarea si o parte din ventilatie se realizeaza cu ajutorul profilelor de etansare tip coama, streasina sau dolia confectionate din polietilena expandata de inalta densitate, rezistenta la variatii mari de temperatura precum si la diferite atacuri din mediul extern (poluare, ultraviolete, insecte, pasari etc.)

Va prezentam piesele de finisaj ce fac un acoperis estetic si functional:
Element de rupere de panta

 


Elementele de rupere se aplica in cazul in care acoperisul are intre doua ape consecutive unghiuri diferite. Ele fac legatura intre acestea impiedicand infiltratiile de apa, putand fi interioare sau exterioare.
 
Sort streasina


Este un element care îmbracã partea de chenar din lemn a șarpantei și are rolul principal de a lega și de a crea o structurã de rezistențã între țigla metalicã și sistemul de jgheaburi, prin cârlige.

Coama dreaptaCoama reprezintã elementul de legaturã dintre douã ape și este plasat de regulã în linie dreaptã la cea mai înaltã cotã a acoperișului. Existã douã tipuri de coamã: dreaptã și semirotundã. Ca și execuție coama dreaptã diferã de coama semirotundã prin faptul cã aceasta este realizatã ca douã șorțuri de streașinã unite printr-un element de legãturã la un unghi de 90 grade în ambele pãrți. În cazul în care unghiul între cele douã ape este foarte ascuțit se recomandã folosirea coamei drepte.

Coama semirotunda


 
Coama reprezintã elementul de legãturã dintre douã ape și este plasat de regulã în linie dreaptã la cea mai înaltã cotã a acoperișului. Existã douã tipuri de coamã: dreaptã și semirotundã.
Pentru un acoperiș ce necesitã o ventilație mare în coamã și care are un anumit tip de pantã, nu foarte accentuat, se recomandã folosirea coamei semirotunde.

Bordura frontonEste un paravant si se monteaza pe suport din lemn in partea laterala a acoperisului si are rolul de a proteja structura, de vant si ploaie.

DolieEste un element de legaturã între douã unghiuri de șarpantã (ruperi de șarpantã sub formã de unghiuri interne).

Opritor de zapadaRolul opritoarelor de zãpadã este de a opri alunecarea zãpezii în caz de dezgheț spre jgheab, totodatã fiind un element de protecție împotriva caderii în exterior a zãpezii și sloiurilor de gheațã.

Bordura specialaEste un element realizat din tablã planã ce apare ca soluție de izolație și legaturã pentru acoperișuri cu forme foarte complexe, se realizeazã la comandã în funcție de soluția și configurația aleasã.

Coltar interiorColtarele sunt elemente de izolatie în unghi realizate din tabla plana.

Racord Calcan/ Bordura CalcanSe recomandã în cazul în care acoperișul existent întâlnește în vecinãtate o suprafațã perpendicularã a unei case existente situație în care tabla tip țiglã metalicã trebuie sã formeze o închidere perimetralã cu peretele respectiv numit CALCAN. Ca atare, în funcție de unghiul apei în raport cu calcanul, se realizeazã izolații din tablã planã numite racorduri sau borduri. Pentru a se evitã scurgerile ți infiltrațiile dinspre zid spre interiorul cutei țiglei metalice.

SemicoamaSemicoama îndeplinește aceleași funcții ca și coama, însã se folosește de obicei pentru proiecte la scarã mai micã, unde din considerente estetice se aplicã semicoama.
Produsele noastre
Calculator pret sistem acoperis
Contacteaza un specialist